Son Gönderiler

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

İlk futbol yarışmaları

  



Resimdeki tarihi futbol oyunu diğer kilometre taşları şimdi takip edildi. 

Futbol Federasyonu Challenge Cup (FA Cup) 1871 yılında çalıştırıldığında ilk önemli yarışma oldu. 

Ertesi yıl iki milli takım arasında ilk kez bir maç oynandı. İngiltere ve İskoçya'yı kapsayan maç 0-0 sona erdi ve Hamilton Crescent'te 4.000 kişi izledi(resim bu vesileyle ilgili illüstrasyonları gösteriyor).

On iki yıl sonra, 1883'te ilk uluslararası turnuva gerçekleşti ve dört Milli Takımı içeriyordu: İngiltere, İrlanda, İskoçya ve Galler.

Futbol uzun zamandır bir İngiliz fenomeniydi, ancak yavaş yavaş diğer Avrupa ülkelerine yayıldı. 

Avrupa dışında gerçekleşen ilk oyun 1867'de Arjantin'de gerçekleşti, ancak Arjantin vatandaşı olmayan yabancı İngiliz işçilerdi.

Fédération Internationale de Football Association (FIFA) 1904'te kuruldu ve Fransa, Belçika, Danimarka, Hollanda, İspanya, İsveç ve İsviçre'den temsilciler tarafından bir vakıf Yasası imzalandı. 

İngiltere ve diğer İngiliz ülkeleri başından beri FIFA'YA katılmadı, oyunu icat ettiler ve bir derneğe boyun eğmek için hiçbir neden görmediler. 

Yine de, ertesi yıl katıldılar, ancak 1950 yılına kadar Dünya Kupası'na katılmayacaklardı.

Yurtiçi Ligler birçok ülkede meydana geldi. 

Birincisi, daha önce de belirtildiği gibi, 1888'de kurulan İngiliz Futbol Ligi idi. Ligler zamanla takım performansına dayanan daha fazla bölümle genişleyecekti.

1908'de Futbol ilk kez Olimpiyat oyunlarında resmi bir spor olarak yer alacaktı. İlk FIFA Dünya Kupası 1930'da oynanana kadar, Olimpiyat Oyunları futbol turnuvası ulusal düzeyde en prestijli olarak sıralanacaktı. Kadın futbolu 1996 yılına kadar eklenmedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar