Son Gönderiler

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Zinedine Zidane


 

Zinedine Zidane, tüm zamanların en ünlü Fransız futbolcularından biridir ve yaygın olarak oyunun temelleri ve tekniklerinin ustası olarak kabul edilir. Mükemmel kontrol ve top sürme becerileri, sihirli top dokunuşu, odaklanmış vizyonu ve harika liderlik özellikleriyle tanınır. Aktif futbol yıllarında, hiçbir oyuncu kontrol ettiği ve topu aldığı yolu geçemezdi. 108 uluslararası gezisinden 31 gol attı. Zidane, emekliliğinden beri çok sevdiği oyuna menajer olarak aktif olarak katıldı. Aktif yıllarında, Fransa'nın en iyi oyuncusu olarak kutlandı . Futboldaki mükemmelliği, Zidane'e üç kez FIFA Dünyada Yılın Futbolcusu ve bir kez Ballon D'Or gibi çok beğenilen ödüller ve ödüller kazandırdı.

Temel gerçekler

Doğum: 1972
Ülke: Fransız
Mevki: Orta Saha

Kulüpler

Cannes (1989–1992)
Bordeaux (1992–1996)
Juventus (1996–2001)
Real Madrid (2001–2006)

İstatistikler

Kulüp futbolu: 506 maç, 95 gol
Milli takım: 108 maç, 31 gol

Biyografi

Çocukluk ve erken yaşam

Zinedine Zidane, 23 Haziran 1972'de Fransa'nın Marsilya kentinde doğdu. Henüz beş yaşındayken genç Zidane futbol oyunuyla tanıştı. Mahalle arkadaşlarıyla birlikte, Place Tartane olarak bilinen konut kompleksinin ana meydanında futbol oynadı. İlk günlerinde, futbol sevgisi esas olarak Olimpik Marsilya oyuncularından etkilenmişti; Futbol yıldızları idolleri Jean-Pierre Papin, Enzo Francescoli ve Blaz Sliskovic. 


On yaşındayken Zidane, La Castellane'den yerel bir kulübün genç takımı için ilk oyuncu lisansını aldı. Becerilerini Fransa'nın Marsilya kentindeki La Castellane'nin zorlu sokaklarında mükemmelleştirdi. Ancak, kulüpteki görev süresi kısa sürdü ve yaklaşık bir buçuk yıl sonra SO Septemes-les-Vallons'a transfer oldu. Septemes ile ittifakı yaklaşık iki buçuk yıl sürdü, ardından CREPS'te Aix-en-Eyaletinde üç günlük bir eğitim için seçilenler arasından seçildi.


CREPS'te antrenman yaparken, becerileri AS Cannes üyesi Jean Varraud tarafından bir Fransız Futbol Federasyonu eğitim kampında tespit edildi. Önümüzdeki üç yılını geçirdiği yere götürüldü ve Cannes'ın Gençlik bölümündeki becerilerini mükemmelleştirdi. 



Profesyonel kariyer

Zinedine Zidane, Cannes'ın Gençlik bölümündeki eğitiminin ardından profesyonel bir kariyer olarak futbolu sürdürdü. İlk profesyonel görünümünü 17 yaşında Cannes'da yaptı ve ilk golünü attı. 1992'de orta saha oyuncusu olarak Bordeaux'ya transfer edildi . Burada, popülaritesini artıran çok yönlü futbol becerilerini kanıtladı. Ancak, ara sıra öfke nöbetleri geçirmeye meyilliydi. Bununla birlikte, kontrolün gerçek bir düzenlemesiydi, top ayağındayken nasıl çalışacağını, savunmada nasıl manevra yapacağını, topu bir takım arkadaşına nasıl geçireceğini ve kaleye nasıl roket atacağını biliyordu. 


1996'da Zidane daha sonra İtalya'nın Juventus FC'sine transfer edildi.Bu transfer sahadaki görünürlüğünü ve beklentilerini artırdı. Sonraki iki sezonda, Juventus FC'yi bir İtalyan Süper Kupası, bir UEFA Süper Kupası, bir Kıtalararası Kupa ve bir Seri A'ya yönlendirdi 


. Kariyerinin zirvesi 1998'de Fransa'nın Dünya Kupası'nı düzenlediği zamandı. Zidane turnuvada Les Bleus'u yönlendirdi ve burada top sürme ve keskin pas yetenekleriyle Fransa'nın finalde Brezilya'ya karşı iki gol attı. Brezilya'yı 3-0 galibiyet Dünya Kupası finallerinde kapatarak ulusal bir kahraman oldu. 2000 yılında, bir kez daha Fransız ekibinin İtalya'ya karşı 2-1 galibiyetle sonuçlandığı Avrupa Şampiyonası'nda uluslararası zafere öncülük etti . 


Bir yıl sonra, 2001'de,Zidane, 66 milyon dolardan fazla dünya rekoru transfer ücreti karşılığında İspanyol Kulübü Real Madrid tarafından kaydedildi . Bu yatırım, Zidane ile çok verimli oldu ve Real Madrid'in kaydolduktan sonraki ilk yılında gıpta ile bakılan UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu kazanmasına yardımcı oldu. Gelecek sezon da hünerleriyle Real Madrid'in La Liga'yı kazanmasına yardımcı olan çok başarılıydı . 


2006'da Zidane , Almanya'da düzenlenen 2006 Dünya Kupası'ndan kısa süre sonra emekli olacağını açıkladı . Bununla birlikte, olayların dönüşünde, Fransa'nın İtalya ile finale yükselmesiyle kariyeri finallerde erken sona erdi. Kariyeri, rakiplerinden biri olan Marco Materazzi'nin (Materazzi'ye göre ayrılan fazladan zamanda rakibin kız kardeşi hakkında "aptalca sözler" vardı . Karşılığında başını rakibinin göğsüne çarptı ve otomatik olarak diskalifiye olmasına yol açtı. Daha sonra Fransa, penaltılarla İtalya'ya kaybetti.


Zinedine Zidane kafa atma Marco Materazzi

Zinedine Zidane kafa atma Marco Materazzi.

Eski ve Oyun Sonrası Kariyer

Zinedine Zidane, birçok başarısı ve ödülü ile futbolda kendisine ait bir miras yaratmıştır. 2004 yılında UEFA Altın Jübile Anketi tarafından son 50 yılın en iyi Avrupalı ​​futbolcusu seçildi. Bu, daha sonra isminin Pele'nin tüm zamanların yaşayan en büyük 125 futbolcusu listesi olan FIFA 100'e dahil edilmesine yol açtı. Ayrıca 1998 ve 2002 yıllarında iki kez Yılın Fransız Oyuncu Ödülü'nü kazandı. Ayrıca, FIFA Dünya Yılın Futbolcusu / Ballon d 'Or Ödüllerini üç kez kazanan çok az sayıdaki futbolcudan biri. 


Mart 2001'de Zidane, Birleşmiş Milletler İyi Niyet Elçisi olarak atandı. Bu unvanıyla, her yıl bir yardım maçında emekli futbol idolü ve Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Ronaldo'nun liderliğindeki bir tarafa karşı futbol yıldızlarından oluşan bir takımın kaptanlığını yapıyor. 2010 yılında Zidane, Katar'ın 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapma konusundaki başarılı teklifinin yüksek profilli bir elçisi olarak görev yaptı. 


2011 yılında Zidane, Real Madrid'in ön ofisine baş danışman olarak katıldı ve aynı zamanda kulübün spor direktörü olarak seçildi. Daha sonra 2012 yılında Fransız emekli futbol efsanesinin Real Madrid Gençlik Akademisi'nde antrenörlüğe başlayacağı açıklandı. Bu, en sevdiği oyunun kenarlarından atış yapmak için yeni bir kariyere doğru ilk adımdı. 2016'da Zidane'nin Real Madrid'in yeni teknik direktörü olacağı açıklandı..

Yorum Gönder

0 Yorumlar