Son Gönderiler

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Bobby Charlton

 


Bobby Charlton, güzel oyun tarihindeki en derin saygı duyulan, ünlü ve etkili futbolcu elçilerinden ve tartışmasız en doğal yetenekli İngiliz futbolcusu.

İngiliz İmparatorluğu'nun şövalye komutanı, İngiliz milli takımı için muazzam bir 49 gol attı, İngiltere'nin rekor golcüsü oldu ve 100 kapak sınırını aşarken, dürüst bir öncü ve büyüleyici bir futbol krallığı olarak görkemli itibarını mühürledi.

 Bir FIFA 100 üyesi olan Sir Bobby Charlton, 1966'da prestijli Avrupa Yılın Futbolcusu ödülünü ve 1974'te Cliff Lloyd ile birlikte ilk PFA Merit Ödülü'nü kazandı.

Temel gerçekler

Doğum: 1937
Ülke: İngiltere
Mevki: Orta saha / forvet

Kulüpler

Manchester United (1956–1973)
Preston North End (1974–1975)
Waterford United (1976)

İstatistikleri

Kulüp futbolu: 745 maç, 247 gol
Milli takım: 106 maç, 49 gol


biyografi

çocukluk

Kısa bir biyografik açıklama, Bobby'nin 11 Ekim 1937'de Northumberland'daki Ashington maden köyünde bir madencinin oğlu olarak doğduğunu, ancak şaşırtıcı bir şekilde doğru genetik bagajı bir futbol fanatiği olan annesi Cissie Charlton'dan aldığını anlatıyor. Milburn profesyonel futbolcular ailesinde doğdu. Newcastle'ın efsanevi golcüsü Jackie "Wor" Milburn'ün yeğeni , genç Bobby Newcastle United'ı idolleştirdi, ancak diğer İngiliz futbol kulüplerinden önemli oyunculara, özellikle de Bobby'ye savunucuları dengesizleştirme ve sahada yer bulma gibi şeyler öğreten Stanley Matthews'a hayran kaldı. . Doğuştan gelen kararlılığı, atletik yetenekleri ve sürekli antrenmanı, profesyonel oyun kariyerinin ilerleyen dönemlerinde karşılığını verdi, onu ilk 10 yarda geçebilecek kimse yoktu.

Yaşam için Manchester United

Henüz 15 yaşında bir okul çocuğu olan Bobby Charlton, o zamanlar oldukça zayıf bir futbol kulübü olan Manchester United'ın genç takımına katıldı, ancak yine de parlak Matt Busby tarafından yönetiliyordu. Lig başlangıcını Charlton Athletic kulübüne karşı yaptı ve ayak bileği burkulmasına rağmen iki gol attı. Sevgiyle Busby Babes olarak anılan Manchester United ile 17 yıllık etkileyici oyun kariyeri boyunca, mega-popüler forvet, kendisini yıldız olmaya iten kulübe bağlı kaldı, 745 maç rekoru oynadı ve toplam 247 gol attı. onun takımı (hala tutan ancak Wayne Rooney tarafından yenilebilen bir gol rekoru).

Yıldızlarla yazılmış bir kariyer

1956/57 sezonunda, ekibi ilk şampiyonluğu kazandı ve Ocak 1958'de mükemmel bir hat-trick, Charlton'a normal bir birinci takım yeri sağladı. Bir ay sonra, Busby Babes, Avrupa Kupası yarı finallerinde bir noktayı belirledi, ancak kendi topraklarına döndüklerinde trajedi yaşandı. Şubat 1958'de Münih yakınlarındaki uçak kazasında sekiz United'ın da aralarında bulunduğu yirmi bir kişi hayatını kaybetti, ancak 20 yaşındaki Bobby Charlton, hem kulübü hem de İngiltere için tarih yazmak için yaralarından ve travmatik deneyiminden kurtuldu ve iyileşti.

Sahada bir doğa gücü ve nihai beyefendi

Kaleden 30 metre uzakta bile rakiplere korku uyandıran şimşek çakması ve kendine özgü çevikliği, vücut dönüşü ve güçlü mücadelesiyle Charlton, hız ve zarafetin özüydü. Eşsiz alçakgönüllülüğü, adil oyun anlayışı ve centilmenlik onu hem takımı hem de rakipleri tarafından hayranlık duyulan ve saygı duyulan en büyük spor kahramanı yaptı. Hayat boyu arkadaşı, akıl hocası ve menajeri Matt Busby daha sonra Sir Bobby için şunları söyledi: “Hiç bu kadar popüler bir futbolcu olmamıştı. Olabildiğince insan ve oyuncu kadar mükemmelliğe yakındı. "

Başlangıçta iç forvet pozisyonunda oynayarak, daha sonra, 1965 ve 1967'de Manchester United Birinci Lig şampiyonluğunu kazanırken, takımı için fark yaratan, ödüllendirici derin bir ileri pozisyona geçti. Kulüp seviyesinde en iyisi henüz değildi. gel. United'ın kaptanı olarak, Wembley stadyumunda SL Benfica Lizbon'a karşı 4-1'lik galibiyette iki gol attı ve takımının Avrupa Kupası'nı (şimdiki Şampiyonlar Ligi) kazanmasına öncülük etti Manchested United, bu unvanı kazanan ilk İngiliz kulübü oldu.

Uluslararası zafer

Sir Bobby Charlton, uluslararası ilk maçına 1958'de İskoçya'ya karşı oynanan ve 4-0'lık galibiyetle (kendisi tarafından atılan bir gol) sonuçlanan bir savunma orta saha oyuncusu (sağ yarı) olarak çıktı. 1962'de Arjantin'e karşı ilk FIFA Dünya Kupası golünü atarak İngiltere'yi çeyrek finale yükseltti. Uluslararası düzeydeki annus mirabilis'i 1966'da, ilham verici ve adanmış oyunu İngiliz milli takımına gıpta ile bakılan Dünya Kupası'nı kazandığında geldi. Kötü bir başlangıca rağmen, Alf Ramsey tarafı, Charlton'un Portekiz'e karşı yarı final galibiyetinde iki unutulmaz, akrobatik gol atması sayesinde kendi sahasında zafer kazandı. İkinci gol, hayranlık uyandıran bir ilk atış, üst köşeye atılan Bobby Charlton'dı.

Yönetim ve yönetmenlik rolü

1973'te emekli olduktan kısa bir süre sonra, Sir Bobby Charlton 1975'e kadar Preston North End takımını yönetti ve daha sonra Wigan Athletic kulübünün direktörlüğüne atandı 1984 yılında, mega popüler figür, Manchester United yönetim kurulunun bir üyesi oldu ve yıllar boyunca, Londra 2012 Olimpiyat Oyunları kampanyası da dahil olmak üzere çok sayıda İngiliz Dünya Kupası ve Olimpiyat Oyunları teklifinde önemli bir rol oynadı. Adı tartışmasız bir şekilde dünya çapındaki futbol taraftarlarının kalbine kazınmış durumda.

Yorum Gönder

0 Yorumlar