Son Gönderiler

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Dennis Bergkamp

  


Dennis Bergkamp


Arsenal için yıllar boyunca birçok harika oyuncu oldu Dennis Bergkamp, ​​kulübün panteonunda en üst sıralarda yer alanlardan biridir. Adam futbolla bir sanatçıydı ve hedefleri arasında birçok şaheser vardı.

Temel gerçekler

Doğum: 1969
Ülke: Hollanda
Pozisyon: Forvet

Kulüpler

Ajax (1986–1993)
Internazionale (1993–1995)
Arsenal (1995–2006)

İstatistikler

Kulüp futbolu: 552 maç 201 gol
Milli takım: 79 maç, 37 gol


Biyografi

Erken kariyer

10 Mayıs 1969'da Amsterdam, Hollanda'da doğan Dennis Bergkamp, ​​ilk olarak 11 yaşındayken Ajax tarafından keşfedildi. Kendi gençlik takımlarında oynamaya başladı - her yerde oynamayı öğrenmek zorunda kaldıkları için sahada çok yönlülüğü öğrendi. durum. Defans oynamak zorunda olması, daha sonra rakip bir savunmacının onu nasıl durdurmaya çalışacağını sezgisel olarak anladığında ona yardımcı oldu. Bu bilgi, savunucusunun yapabileceği her şeyi engellemesine yardımcı olur. Bu, neredeyse sonsuz yaratıcılığıyla birleştiğinde, onu korunması çok zor bir insan yaptı.

Birlikte ve karşı oynadığı takımların kalibresini yükseltmek istediğine karar verdiği 93'e kadar Ajax'la kaldı. İtalya ve Serie A güçlü bir cazibeydi ve biraz ileri geri gittikten sonra, Internazionale Milano'yu seçti .Juventus . Bu pek uygun değildi çünkü İtalyan basını, onun saha dışındaki içe dönük davranışlarından ne çıkaracağını bilmiyordu ve hatta onu "kayıtsız" olarak etiketledi. Onunla alay ederken bazen acımasız davrandılar.

Cephanelik

İtalya'da iki yıl top oynamak Bergkamp için yeterli oldu ve 1995'te kariyerinin geri kalanını oynayacağı kulüp olan Arsenal'e gitti. Gelişi, son birkaç yıldır sıralamalarda düşüş yaşayan Arsenal'in zafere dönüşünü müjdeledi. Kulüp, Bergkamp'ın yükselişine gerçekten yardımcı olan büyük bir hamle yaptı: Koç olarak Arsène Wenger'ı işe aldı. Agresif taktikleri ve tüm oyuncular için bir fitness rejimi kurması yıldızını çok mutlu etti. Arsenal, görevi sırasında Premier Lig'i üç kez, FA Kupası'nı dört kez ve FA Community Shield'ı üç kez kazandı.

2006 yılında emekli oldu ve ertesi yıl İngiliz Futbol Onur Listesi'ne alındı. Oy verilen ilk Hollandalı oyuncu olduğu için bu çok büyük bir onurdu. FIFA, onu tüm zamanların En İyi 100 oyuncusu arasında sıraladı ve Arsenal, formasını giyen yüzlerce oyuncu arasında onu 2 numara olarak sıraladı.


Çalma stili ve kayıtları

Genellikle futbol sahası, oyunu para için oynayanlar tarafından doldurulmuş gibi görünüyor. İnanılmaz atletik yeteneklerle kutsanmış olabilirler ve bir top ve ayaklarıyla harika şeyler yapabilirler, ancak yaptıkları şeyin bu olmasına neredeyse içerliyorlar. Bergkamp değil. Kariyeri boyunca çocuksu bir neşe ile oynadı.

Bergkamp topu bekliyorBu tavrı, futbolla alışılmadık şeyler yapmaya istekli olmasının yanı sıra, YouTube'da ve diğer video sitelerinde gelecek nesiller için korunmuş olan tüm o yıllar boyunca bu inanılmaz hedefleri atmasına yardımcı olan şeydi. Bu nedenle Thierry Henry , Tony Adams, Ian Wright ve Patrick Viera gibi diğer büyük Arsenal oyuncuları arasında yer alıyor .

Kariyer istatistiklerinin keskin rakamları, sanatçılığın - Ajax'ta 122 gol ve 11 asist (Avrupa ve Kupa maçları dahil), Internazionale Milano'da 30 gol ve Arsenal'de (Avrupa ve Kupa maçları dahil) 120 gol ve 33 asist olduğuna inanıyor. Bunlar gerçekten etkileyici, ancak her sekme, tekme ve sapmada sahip olduğu topun ustaca kontrolünden bahsetmiyorlar.

Sakatlıklar, Bergkamp'ı parlak kariyeri boyunca sahanın dışında tutmadı. Uçma korkusu yaptı. Bu, 1994 Dünya Kupası için ABD'ye kötü bir uçuşla tetiklendi. - Hollanda Milli takımının bir üyesiydi. Bundan sonra maçlara uçakla gitmezdi ve belirli yerlere araba sürmeye ya da trene binmeye çalışırken, daha uzun yolculukların planlanması çok fazla olacak, yorgunluktan dolayı kötü bir kazaya açık bırakacaktı. Böyle durumlarda evde kalmaya başladı.

Pek çok sanatçı gibi, 6'0 "forvet muhtemelen futbol sahasında rahattı. Takım arkadaşları ve diğerleri onu sahanın dışında bulmuş olabilirler, ancak o sadece çok içe dönük bir adam. Bu muhtemelen uçma korkusuna neden oldu. onun yaptığı kontrolü ele geçirin. İçedönükler kafalarında çok zaman harcıyorlar ve 1994 uçuşunda kalması sonsuz bir endişe döngüsüne neden olmuş olabilir. Süperstar statüsü muhtemelen konaklama yerinden kurtulmasına yardımcı oldu çünkü görülmesi zor düşük kalibreli bir oyuncu için bunu yapan bir kulüp.

Yorum Gönder

0 Yorumlar