Son Gönderiler

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Ruud Gullit

  


Ruud Gullit



Oyun kariyeri boyunca Ruud Gullit, her şeyden önce iki şeyle ünlüydü: top konusundaki olağanüstü yeteneği ve ikonik dreadlock'ları. Sahanın herhangi bir yerinde oynayabilen Gullit, atletikliğini ve göz korkutucu fiziksel yapısını zarif duruş ve teknik yetenekle başarıyla birleştirdi. Çok yönlü oyunu, kendisini "toplam futbolun" en büyük öğrencilerinden biri haline getirmesine yardımcı oldu.

Temel gerçekler

Doğum: 1962
Ülke: Hollanda
Pozisyon: Forvet

Kulüpler

HFC Haarlem (1979–1982)
Feyenoord (1982–1985)
PSV (1985–1987)
Milan (1987–1994)
Sampdoria (kredi, 1993–1994)
Sampdoria (1994–1995)
Chelsea (1995–1998)

İstatistikler

Kulüp futbolu: 465 maç, 175 gol
Milli takım: 66 maç, 17 gol

Biyografi

Eredivisie'deki istismarlar

Gullit, 16 yaşında HFC Haarlem'de üst düzey kariyerine başladı. Gullit'in 91 maçta 32 gol attığı üç umut verici sezonun ardından, 1982'de Feyenoord'a geçti. Oraya vardığında, genç Gullit üzerinde kalıcı bir etki bırakan Johan Cruyff'la tam bir sezon oynadı Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bu aynı zamanda onun çıkış sezonuydu; Feyenoord'un Eredivisie'yi kazanmasına yardım etmenin yanı sıra Gullit, Yılın Hollandalı Futbolcusu seçildi.

1985'te Gullit , Feyenoord hayranlarından eleştiri aldığını gören PSV Eindhoven'a taşındı Artan baskıya rağmen, Gullit, 1986'da yine yılın Hollandalı Futbolcusu seçildiğini gören bir oyuncu olarak gelişmeye devam etti. Gullit, her iki sezonda da PSV ile Eredivisie unvanını kazandı ve 68 maçta 46 gol attı.


Büyük üç

Ruud Gullit en yüz1987'de Gullit'in Hollanda ligini geride bıraktığı açıktı. Aynı yıl, o zaman dünya rekoru kıran 6.75 milyon € karşılığında AC Milan'a taşındı Bunu yaparken, yurttaşları Frank Rijkaard ve Marco van Basten'e katılarak, önümüzdeki yıllarda İtalyan ve Avrupa futboluna hakim olacak "büyük üç" ü oluşturdu. Kulüpteki ilk sezonunda Gullit, Milan'ın 9 yıl sonra ilk Scudetto'larını kazanmasına yardımcı oldu. Başarılarından dolayı 1987 Ballon d'Or'u kazandı.

1988'de Gullit, Hollanda'yı ilk UEFA Euro şampiyonluğuna götürdü. Bu, önceki iki Dünya Kupasına katılamayan Hollandalılar için hayal kırıklığı yaratan sonuçlar serisini sona erdirdi. O zamana kadar Gullit, takımın kaptanı ve Rijkaard ve Van Basten ile birlikte ana itici güçtü. Final maçında Gullit, Hollanda'yı kafa golüyle öne geçirirken, Van Basten mükemmel bir voleybolla maçı tamamen uzaklaştırdı.

Şimdi birinci sırasına giren Gullit, 1988'de Milan'ı Avrupa Kupası şampiyonluğuna taşıdı. Ertesi yılın büyük bir bölümünde diz sakatlığı onu kenara atmış olsa da, Milan'ın kazanmasına yardım ettiği 1989 Avrupa Kupası finali için zamanında iyileşmeyi başardı. ikinci üst üste Avrupa Kupası. Yavaş ama emin bir şekilde, Gullit aşamalı olarak takımdan atılmaya başlamıştı. Milan, 1992 ve 1993'te iki Serie A şampiyonluğu daha kazandı, ancak Gullit'in katkısı küçüktü.

Daha sonra kariyer

1994'te Sampdoria'ya ödünç verildikten sonra Gullit, futbol dünyasına 31 maçta 15 gol atarak hala gerekenlere sahip olduğunu hatırlattı. Milan üst düzey şampiyonu başlangıçta gösterisinden etkilenmiş olsa da işler yolunda gitmedi ve Gullit kısa süre sonra başka bir sezon için Sampdoria'ya döndü.

Gullit, oyun kariyerindeki son pit-stop için Chelsea'ye taşınmaya karar verdi Başlangıçta bir süpürücü olarak oynansa da, Gullit kısa süre sonra tercih ettiği orta saha rolüne geçti. Oyunculuk kariyerinin son iki yılında, Gullit oyuncu-menajer rolünü üstlendi. Güllit, göz alıcı tarzı ve tavrı sayesinde pek çok uluslararası yıldızın Premier Lig'e katıldığı “yabancı devrimde” büyük rol oynadı.

Yorum Gönder

0 Yorumlar