Son Gönderiler

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Responsive Advertisement

Steven Gerrard

 



Teknik olarak tek kulüplü biri olmasa da (LA Galaxy'deki bir sezon sayesinde) Steven Gerrard'ı Liverpool kırmızısı dışında bir şeyle hayal etmek zor . 9 yaşında Liverpool Akademisi'ne katıldığından beri, Gerrard ev kulübü için yaşadı ve nefes aldı. Liverpool'daki 17 son sezonunda 710 maçta yer aldı ve 186 gol atarak bu süreçte kulübün yaşayan efsanesi oldu.

Temel gerçekler

Doğum: 1980

Ülke: İngiltere

Mevki: Orta Saha


Kulüpler

Liverpool (1998–2015)

LA Galaxy (2015–2016)


İstatistikler

Kulüp futbolu: 538 maç, 125 gol

Milli takım: 114 maç, 21 gol


Biyografi

Yıldızlığa yükselmek

Liverpool'un gençlik akademisinde dokuz sezon geçirdikten sonra, Gerrard ilk takımını 1998'de yaptı. O zamanlar genellikle sağ kanatta kullanılıyordu, ancak büyük bir etki yaratamayacak kadar gergindi. Jamie Redknapp ile hızlı bir şekilde güçlü bir ortaklık kurduğu orta sahada çok daha başarılı oldu. Bununla birlikte, genç kariyeri 1999/00 sezonunda çeşitli sırt ve kasık yaralanmalarıyla engellendi.


Bir sonraki sezon Gerrard'ın bir geri dönüş yaptığını ve tüm yarışmalarda 10 gol attığını gördü. Onun tutarlı performansları, Liverpool'un o sezon FA Kupası ve UEFA Kupası'nı kazanmasının büyük bir nedeniydi. 2003/04 sezonunun başında Gerrard kulüp kaptanı seçildi; ancak, kulüp o sezon kupasız kaldı ve kariyerinde ilk kez ilerlemeyi düşünmeye başladı.

İstanbul mucizesi

Şüphelerine rağmen, Gerrard sonunda takımına ve yeni teknik direktörü Rafael Benitez'e inanmaya karar verdi ve Chelsea'den 20 milyon sterlinlik bir teklifi geri çevirdi . Liverpool, AC Milan'ı oynayacakları 2005 Şampiyonlar Ligi finaline kadar gittiği için bu akıllıca bir seçim oldu . İlk yarıda 3-0 mağlup olduktan sonra Liverpool, 6 dakikalık inanılmaz bir süre boyunca maçı eşitlemeyi başardı ve Gerrard ilk golü attı. Liverpool daha sonra penaltılarla oyunu kazanmaya devam etti ve beklenmedik bir geri dönüşü tamamladı.


Ertesi sezon Gerrard, 53 maçta 23 gol attı ve bu da onun Yılın PFA Oyuncusu ödülünü kazandığını gördü. Ayrıca 2006 FA Kupası'nı kazanan Liverpool'da finalde West Ham United'a iki gol atarak ayrılmaz bir rol oynadı. Anlaşıldığı üzere, bu kariyerinin son büyük ödülüdür. Uzun süre yüksek bir seviyede oynamaya devam etmesine rağmen, Liverpool gıpta ile bakılan Premier Lig şampiyonluğunu asla kazanamadı.


Daha sonra kariyer ve miras

2013/14 sezonunda yürek burkan bir unvan kaybının ardından (büyük ölçüde Chelsea'ye karşı yapılan kötü şöhretli kaymanın neden olduğu) Gerrard, seçeneklerine yeniden bakmaya başladı. 2015'te nihayet Liverpool'dan ayrıldı ve Kasım 2017'de futboldan emekli olmadan önce İngiltere'deki ile aynı saygıya ulaşmadan iki sezon daha oynadığı LA Galaxy'ye katıldı .


Uluslararası seviyede Gerrard, İngiltere adına 114 maç oynadı. Emrindeki yeteneklerin zenginliğine rağmen, bu İngiltere takımları her zaman en yüksek rekabet seviyesinde hayal kırıklığına uğradılar. Gerrard ülkesini üç Dünya Kupası'nda (2006, 2010, 2014) ve üç Avrupa Şampiyonasında (2000, 2004, 2012) temsil etti, ancak İngiltere asla çeyrek finali geçemedi.


Bazı çağdaşları kadar gösterişli olmamasına rağmen, Gerrard oyun hakkında kusursuz bir anlayışla kutsanmıştı. Ayrıca liderliği, konumsal çok yönlülüğü, fiziksel gücü ve çarpıcı yeteneği ile tanınırdı. 2000'lerde birkaç yıl boyunca dünyanın en iyi futbolcularından biriydi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar